De titel?

Het computerleed is weer voorbij. We hebben hopelijk alles weer teruggevonden en op de rit. Ik ben blijven zoeken, ik geef het niet zo snel op, en het werd mij al wat duidelijker tot kleinzoonlief het helemaal oploste.

Wat geweldig leuk zoals jullie hebben gereageerd . Heel, heel hartelijk dank voor alle leuke, fijne, inspirerende reacties! Er kwam van alles langs. Wat fijn dat jullie de moeite namen ervoor in de pen te klimmen. Dat is ook niet niks.
Als jullie het leuk vinden en de reacties willen lezen, ze staan onder de twee voorgaande blogjes, bij reacties.
Mocht er nog een inzending ontbreken door alle perikelen dan graag even een berichtje

Na een paar inzendingen ging zich al een beeld aftekenen hoe de stemming zou gaan uitvallen. Toch zijn er best veel titels genoemd. Iedereen heeft wel een reden waarom zij/hij juist deze titel koos. Soms werd bij iedere genoemde titel een motivering geschreven waarom wel of niet voor deze titel werd gekozen. En juist al die bijdragen maken het ook moeilijk wat het gaat worden. Ik zou natuurlijk graag iedereen ter wille willen zijn, een kind kan begrijpen dat dit niet kan. Echter, de feiten hebben het laatste woord.

Wat ik vooral leuk en verhelderend vind is het gegeven dat ik nu beter weet hoe jullie mijn verhalen lezen. Hoe ze over komen. Al met al was het daarom, wat mij betreft, een vruchtbare, leerzame, gezellige actie. Ik hoop dat dit voor jullie ook geldt.

Maar ik ga verder want de titel is nog steeds niet genoemd. Welke titels sprongen er nu vooral uit?
Het meest gestemd is op:  Mee op de wind                                                    
Daana volgde:                  Van eenvoud en geluk

Met de hierboven gekozen titels kan ik zelf ook heel goed uit de voeten.
Nadat ik alles nog eens heb overdacht, ben ik heel content met de gekozen titel.
Deze titel is mijzelf en anderen in de loop der jaren heel vertrouwd geworden. Natuurlijk er zijn tegenargumenten voor te bedenken, dat is zo. Andere titels hadden ook gekund. Maar alles overziend lijkt mij dit de beste.

De titel van mijn boek wordt:  Mee op de Wind.

Er komen nog steeds reacties binnen dus ik wacht nog even met het verloten van de twee boeken. Op facebook zijn ook reacties binnen gekomen die tellen natuurlijk evengoed mee. In mijn volgend blogje daarover meer.

En zo krijgt, met dank voor alle inzendingen, het “niet bindend referendum” uiteindelijk toch het laatste woord!

Lieve mensen dit is het voor nu. Ik wens iedereen een goed weekeind. En d.v. tot mijn volgend blogje.

 

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Gerlien

  Hallo Maaike,
  Petje af voor de snelle afwikkeling, na de comp. problemen. Juist als je zoiets het minst kunt gebruiken overkomt het je, arme jij ;). Ik wil je graag heel veel sterkte wensen met je grandioze plan en blijf het zeker volgen.

  Slaap lekker en groetjes van Gerlien

  1. Mee op de wind

   Ja hoor Gerlien het draait weer. Het kwam beroerd uit, net nu ik hem zo nodig had. Mijn lieve kleinzoon is terug uit Korea en komt iedere werk bij ons werken voor een bijverdienste. (student) Hij doet alle hand en spandiensten.
   Ik ben van alle kanten bezig maar ik moet doceren anders breekt het lijntje. Je blijft op de hoogte.
   Met dank en een lieve groet, Maaike

Laat een reactie achter