De winkel is open!

Vandaag is het zover. Mijn boek Mee op de wind gaat de wijde wereld in.

De verhalen die in het boek staan kun je allemaal terugvinden op mijn blog. Ze zijn bewerkt voor dit boek. Sommige zijn samengevoegd. Toen ik een jaar of vier geleden begon met mijn blog Mee op de Wind kon ik niet bevroeden dat er ooit een boek uit zou ontstaan. Ik vind het zelf nog steeds een wonder.

Ik hoop dat het boek zijn weg vindt en dat het mensen iets geeft.

Nu meteen maar even vertellen hoe je het boek kunt bestellen vanaf deze website: Via  dit bestelformulier kun je het boek bestellen.
Als je daarop klikt krijg je een formulier te zien waarop je je naam, adres, betaling enz kunt invullen voor de bestelling.

Het ingevulde formulier gaat naar de drukker. Die regelt de afhandeling en stuurt mij een berichtje dat je het boek hebt besteld. Ik regel zelf de verzending. De verzendkosten neem ik voor mijn rekening.

Ik hoop dat er geen aanloopproblemen zijn. En anders worden die zo snel mogelijk opgelost.

Het boek kost 17,50 euro, is uitgegeven bij Pumbo en bevat 262 pagina’s. Wie het via www.meeopdewind.nl bestelt, krijgt het gratis thuisbezorgd. Op deze website zijn alle verhalen van vroeger en nu te lezen. ISBN 978-90-825930-1-3.

Het is ook in iedere boekwinkel te bestellen.

Mijn boek tussen de andere, in boekhandel ‘The Read Shop’ te Barendrecht.

Hieronder een stukje uit het Voorwoord van Mee op de Wind :

Stel, je bent vijf. Hoe noem je je oudere zus als ze trouwt? Waarom ziet die man die aan de deur komt er zo eng uit – in december 1944? Zal je broer, na gedurig gebed van de dominee, genezen van Tuberculose? En wie is toch de tante van de Barendrechtse brug?

Zelfs vragen die je je nooit hebt gesteld, krijgen in Meeopdewind een antwoord. Het boek van Maaike Bakker laat zich lezen als een kleine gids op weg naar de grotemensenwereld.  

In een dorp is een gids misschien nog wel meer nodig dan in een stad. Barendrecht ontwikkelde zich in een halve eeuw tot een forse gemeente. Wie wil weten hoe het daarvoor was, leze dit boek. Het toont een persoonlijke geschiedenis die overal terug te vinden is, al zijn veel plaatsen onherkenbaar veranderd, bebouwd met nieuwerwetse huizen en voorzien van een plattegrond waarin het oude dorp nauwelijks meer te vinden is. Dankzij de verhalen van Maaike Bakker komt het dorp weer even tot leven.

De grens van het levende geheugen schuift altijd op, ze bevindt zich nu aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Maaike Bakker is van net voor de oorlog, haar herinneringen daaraan zijn die van een kind. Dat kenmerkt dit boek: we mogen meekijken door de ogen van een kind. De stijl past daarbij, zonder opsmuk. Maar er is weinig zo moeilijk als eenvoudig schrijven.

Maaike Bakker gunt via haar weblog Meeopdewind.nl haar lezers een blik op het verleden – en soms op het heden. Een aantal verhalen die daarop verschenen, is hier gebundeld. Ze geven een caleidoscopisch beeld van het tuindersdorp van haar jeugd en de bevindelijke familie waarin Maaike opgroeide. Maar ook Rotterdam komt aan bod, de stad waar het hart uit weggebombardeerd was lang voordat Maaike’s jonge gezin zich vormde.
En alles verteld in die eenvoudige stijl, die verraadt dat Maaike nooit verleerd is als een kind te kijken – en daardoor meer ziet dan menig groot mens.

Lodewijk Dros

 

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Anoniem

  Wat een mooie aanbeveling om het boek te kopen. Ik als lezer van de stukjes sluit me hier van harte bij aan.
  Nelleke

  1. Mee op de wind

   Dag Nelleke, ook een trouwe lezer, zoals je zelf al aangeeft. En je bent het er helemaal mee eens. Dat is heel fijn als jij als lezer zo reageert. Al die reacties zijn gewoon animerend om bezig te blijven. Dank en groetjes, Nelleke.
   Van Maaike

 2. Wilma

  Mooi! Maar verzenden naar hire is erg prijzig.
  We zullen even wachten.
  Gefeliciteerd!

  Groet.
  Wilma

 3. Pieta

  Ha Maaike,
  Gefeliciteerd! Je boek ‘vliegt’ de wijde wereld door, ook naar mij dus. Al een betaalbevestiging gehad ook. Wat ben ik er nú al blij mee, om al je verhalen te kunnen lezen en dan lekker op bed of op de bank.
  Zaterdag stuurde mijn dochter een foto van jou door, met HET boek in je hand. Je kleindochter, Dingena, had hem op Facebook of Instagram gezet. En mijn dochter stuurt altijd foto’s aan mij door als ze denkt dat ik ze leuk vindt. Wat een prachtige foto, nu weet ik hoe de schrijfster er nú uit ziet!
  Op naar deel 2?
  Vriendelijke groet van mij.

  1. Mee op de wind

   Dag Pieta, een gezellige reactie, Pieta. Je weet nooit hoe de berichten weer bij je terugkomen. Dit is ook weer zo leuk om te horen hoe alles door de wereld rolt. Bedankt dat je het boek mooi genoeg vindt om te bestellen. Ik ga het zelf versturen en zal aan je denken.
   inderdaad er staan nog verhalen genoeg op mijn website. Eerdst maar eens rustig kijken hoe alles loopt. Al is je suggestie erg leuk. Je weet het nooit Pieta!

   Dankjewel weer voor je reactie en een welgemeende groet van
   Maaike

 4. Mee op de wind

  Lieve Wilma, het boek ziet er inderdaad heel mooi uit, al zeg ik het zelf. Ik ben heel blij dat ik dit heb kunnen doen. Fijn om weer iets van je te horen!

  Jij leest al zo lang trouw, in Canada, mijn blog. Als je het wilt bestellen betaal ik voor jou de verzendkosten!

  Groetjes van Maaike

 5. Nelly Bal

  Niet te geloven Maaike.maar heb al de verhalen weer door gelezen ,het is echt de moeite waard HET IS EEN SUCCES hoor ook gefeliciteerd ,en nu even op adem komen .groet Nelly Bal

  1. Mee op de wind

   Dag Nelly, ja allemaal geschreven Nelly. Als je het nagaat zitten er heel wat uurtjes in een boek. Maar dat geldt voor iedere schrijver. Mijn moeder zei vaak als ze weer iets klaar had: “het staat er niet op hoeveel werk het was.” Leuk eigenlijk dat al die “oude gezegdes” je zo maar weer te binnen schieten.Leuk dat je het boek weer met zoveel plezier hebt gelezen, dat doet mij goed te horen. Dankjewel voor je felicitatie en inderdaad: even op adem komen. Een lieve groet van Maaike

 6. Gerlien

  Lieve Maaike,
  Fantastisch, het staat “gewoon” in de boekhandel. Kan me voorstellen dat het je onwezenlijk voorkomt, maar je hebt het toch maar mooi gepresteerd! Ik wens je heel veel succes met de verkoop, en GENIET ervan. Bovendien de wens, dat je ons wel blijft verwennen met je verhalen in “Mee op de wind”.
  Heel veel groetjes van Gerlien

  1. Mee op de wind

   Lieve Gerlien, wat een drukte dat je nu al weer in de pen klom voor mijn blog! Maar het is wel leuk dat je zo enthousiast bent. Ja, leuk om mijn boek in de boekhandel te zien liggen. Dankjewel voor je wensen. Hopelijk komen ze uit! Na alle drukte hoop ik weer verder te schrijven. Ik ben wel aan het nadenken: hoe nu verder? Maar eerst maar even dit. Met dank, en Lieve groetjes van Maaike

 7. Pieta

  Ha Maaike,
  Maandagmiddag je boek besteld en woensdag al bij mij thuis!!! Wat is het een prachtig boek geworden, en nog veel gezellige foto’s erbij. Leuk om je verhalen nu op m’n gemak thuis te kunnen lezen, ik ben er heel blij mee!
  Bedankt voor al je leuke verhalen, ik raak zelf ook weer in ‘vroegere sferen’. Zoals Barendrecht, vroeger, zo herken ik ook mijn gezellige dorp weer.
  Heel mooi!!
  Hartelijke groet,
  Pieta.

  1. Mee op de wind

   Fijn Pieta! De post heeft haar werk dus ook goedgedaan. En wj zo snel mogelijk verzonden. Ik vind het boek zelf ook erg mooi geworden. Onze kleinkinderen hebben heel mooi werk ervan gemaakt. Ja, zo gaat dat hè je raakt in “vroegere sferen”. Mooi dat het zo werkt en leuk wat je schrijft.
   Hartelijk dank! Groetjes, Maaike

 8. Loes

  Het boek woensdag ook al ontvangen. Van mezelf ” mag ” ik iedere avond een stukje lezen. Als ik een mooi boek heb vind ik het namelijk altijd zo jammer als het snel uit is. Gefeliciteerd met deze uitgave!
  Hartelijke groet,
  Loes.

  1. Mee op de wind

   Dag Loes, iedere avond een snoepje voor het slapen gaan. En niet eens slecht voor je tanden! Jij wordt echt verwend! En ik niet minder met dit leuke bericht. Mijn man Frans leest ook ieder keer weer een verhaal. Het fijnst vind ik te horen dat mensen er vreugd aan beleven. Dankjewel Loes.
   Hartelijke groetjes,
   Maaike

Laat een reactie achter