Dit is het geworden!

Hier ben ik weer, en met nieuws. Morgen hoop ik de proefdruk van mijn boek: “Mee op de Wind” in huis te hebben.

Ik ben blij dat we zover zijn gekomen. Ik schrijf “we” want het is met recht een familieproject geworden. Het hele gezin heeft eraan meegewerkt. Wat was er veel te doen: voorwoord en flaptekst schrijven, corrigeren, eindcontrole, verzorging van de lay-out,  cover ontwerpen, cover maken. Nooit gedacht dat er zoveel moest worden gedaan eer het boek op de plank staat.
En altijd op de achtergrond was het Frans, mijn man die mij terzijde stond! Ieder heeft zijn/haar steentje bijgedragen. Lieve familieleden mijn dank is groot!

Om een indruk te geven hoe het boek er gaat uitzien publiceer ik hier vast de cover van het boek.

Verdere gegevens volgen later. Dit is even een teken van leven en om te laten zien dat het er nu toch echt van gaat komen

De achterflaptekst duidelijk leesbaar, zoals hierboven afgedrukt:

Ik zie hem nog aan komen lopen met zijn rieten koffer. De koffer is zwaar en ik begrijp hoe dat komt: hij zit vol met boeken. Dikke, zware boeken. Prekenboeken. Jan loopt er helemaal scheef door. Hij moet wel heel erg sjouwen, vind ik. En soms koopt bijna niemand een boek van hem. Een enkele keer koopt moeder er wel eens een.

In ‘Mee op de Wind’ beschrijft Maaike Bakker (1939) een Barendrechts tuindersgezin van binnenuit door kinderogen. Via conventikel en slagerij ontdekt ze haar eigen dromen: juf worden, de liefde vinden, schrijven. Zonder opsmuk krijgt de lezer een beeld van naoorlogs Rotterdam, van herrijzend Nederland, van kleine en grote rampen en triomfen voor een gevoelig meisje. Ze stuit daarbij op belangwekkende vragen. Hoe noem je je oudere zus wanneer ze trouwt? Tante? Waarom ziet die man die aan de deur komt er zo eng uit – in de Hongerwinter? Zal je doodzieke broer, na gedurig gebed van de dominee, genezen? En wie is toch de tante van de Barendrechtse brug?

Over ‘Mee op de Wind’:
“De schrijfster laat je over haar schouder meekijken met zoveel verbeeldingskracht dat je allerlei zaken al lezende ziet gebeuren. ‘Mee op de Wind’ leest vlot weg. De meerwaarde is dat de schrijfster met eerlijkheid en respect over haar leven en vooral haar gezinssituatie verhaalt – nostalgisch en herkenbaar.
J.Mastenbroek, publicist, redacteur van Oude Paden en kenner van de ‘kleine kerkgeschiedenis’.

Dit ei is gelegd!
Hoe, en wanneer het boek in de verkoop komt daar hoop ik later op terug te komen. Ik schat zelf dat het boek over een week of 3 a 4 klaar is en besteld kan worden.

En verder wens ik iedereen Goede, Gezegende Pinksterdagen toe!

 

 

 

 

 

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Wilma

  Geweldig zeg! Congratulations to all of you.
  Ziet er fantastisch uit
  Groet, Wilma

  1. Mee op de wind

   Dat is een spontane reactie Wilma. Fijn dat je het zo mooi vindt! En niet te vergeten gezellig om je weer te ontmoeten op mijn blog>
   Groetjes van Maaike

 2. Anoniem

  Zomaar ,dag Maaike ,van harte gefeliciteerd met dat grote werkstuk . Je hebt het toch weer maar voor elkaar gekregen met je doorzettingsvermogen .Fijn dat de fam .je bijgestaan hebben , .ook goede Pinksterdagen en probeer er van te genieten , hartelijke groe voor jullie samen van Nelly Bal

  1. Mee op de wind

   Dag Nelly, dat is een poosje geleden naar niet uit het hart, begrijp ik. Het was een hele operatie om door te zetten, maar dat is weer snel vergeten als het klaar is. Maar nu is het toch zo goed als klaar. Dank Nelly voor je bijdrage en reactie. Een groet van ons en mij, Maaike

  1. Mee op de wind

   Dankjewel Annette. Al schrijvend is het een boek geworden en dat had ik niet verwacht. Het is een fijn gevoel dat het nu klaar is. Ik wens jou ook veel inspiratie bij je schrijven op Woordspelingen. We horen nog wel wat van je! Lieve groet van tante Maaike

 3. Nelleke

  Oh, wat spannend. En wat mag conventikel wel zijn.
  Vermoeiende dagen dus houd je taai en de zenuwen eronder!
  Liefs van Nelleke

  1. Mee op de wind

   Ja, Nelleke heel spannend en enerverend. Inderdaad ik ben best wel vermoeid zoals je weet.
   Wat is een conventikel? Hoe omschrijf ik dat kort? Het is een Godsdienstige samenkomst in een huiskamer of iets dergelijks. Buiten de gewone kerkdiensten om.
   In een conventikel kan iedereen spreken. Mensen vertellen over hun Geestelijk leven. Over hun persoonlijke( bevindelijke omgang met God. Zie blog: https://meeopdewind.nl/?s=uurtjes+van+korte+duurtjes Dit is een verhaal wat in het boek ook staat!
   Ik dank je Nelleke voor je meelevende reactie. Ook van mij liefs, Maaike

 4. Elly

  Ja Maaike. Nu heb je het dan ook echt aangekondigd. Nu moet het over een paar weken ECHT komen. Ik heb af en toe iets van de hectiek kunnen merken. Het was heftig ja!
  Heel goed dat je (jullie) het allemaal voor elkaar gekregen hebben.
  We horen wel wanneer het boek klaar is. Weer eens iets om naar uit te kijken.
  Hou je taai!

  1. Mee op de wind

   Zo is het Elly, je had het niet meer verwacht? Maar nu is het inderdaad echt. Het was een samenwerkingsverband die in het gezin die heel mooi was. Al vond ik het voor mensen die het toch al zo druk hebben een hele crime om mee te werken. Maar goed het is gelukt zoals je ziet. En nu maar afwachten hoe het balletje verder rolt. Het komt eraan! Groetjes, Elly
   Maaike

 5. Carol

  Lieve schoonzus,
  Van harte gefeliciteerd hiermee.
  Toch aan de wensen van veel lezers gehoor gegeven.
  Ik wens jullie ook fijne en gezegende Pinksterdagen.
  Nu even uitrusten in Zeeland.
  Alhoewel?
  Liefs,
  Carol

  1. Mee op de wind

   Lieve zwager,
   Dankjewel! Ja het is er echt van gekomen. Maar poeh, poeh wat een werk! Maar de klus is geklaard!
   En nu uitrusten in Zeeland, precies Carol.
   Groetjes en liefs van
   Maaike

 6. Pieta

  Hallo Maaike. Hierop zat ik steeds te wachten, en niet tevergeefs!!! Wat ziet de voorkant van je boek er ontzettend leuk uit. Wat bén je toch een échte Bakker om te zien. En nu maar wachten wanneer het in de winkel ligt te ‘stralen’. Fijn dat ik nog boekenbonnen heb liggen, gehad voor mijn verjaardag en moederdag. Een pracht kado!! Ook Goede en Gezegende Pinksterdagen. Lieve groetjes van mij.

  1. Mee op de wind

   Dag Pieta,

   Wat fijn dat je het leuk vindt. Ik ben heel blij dat het er nu is. En dat er zo enthousiast gereageerd wordt maakt mij heel dankbaar. Ik hoop dat het veel mensen vreugd zal geven!! Dankjewel voor je hartelijke reactie! Later hopelijk meer over één en ander!
   Lieve groet van,
   Maaike

 7. Sjanneke

  Van harte gefeliciteerd… Wat geweldig gevoel moet dat zijn een eigen boek en het idee dat het boek door zoveel ogen word gelezen..
  Ik ga het zeker lezen als het uitkomt..
  Fijne pinkster dagen..

  Groetjes Sjanneke

  1. Mee op de wind

   Dag Sjanneke,
   Dankjewel voor je felicitatie! De reacties stemmen me dankbaar en blij. Al het werk valt teniet bij zoveel enthousiasme. Geweldig dat je het gaat lezen!
   Hartelijke groeten van,
   Maaike

 8. Gerlien

  Lieve Maaike,
  GEWELDIG!! Heel hartelijk gefeliciteerd, met dit prachtige resultaat. Kan me voorstellen dat je een voldaan gevoel hebt.

  P.S. Heb je mijn mailtje ontvangen op maaike@meeopdewind.nl ?? Het was voor 5 mei 😉

  1. Mee op de wind

   Lieve Gerlien,
   Ik ben heel blij dat het erop zit. En al die lieve, enthousiaste reacties van zoveel mensen stemmen mij dankbaar. Ook die van jou geeft mij vreugd. Het schrijven van mijn boek was een heel karwei. Maar het heeft veel meer vreugd gegeven. Hartelijk dank, Gerlien.

   Je mailtje kan ik niet vinden maar ik heb je al bericht er over.
   Liefs van, Maaike

 9. Anoniem

  Dag Tante Maaike,
  Wat een geweldige prestatie op uw leeftijd, gefeliciteerd!
  Ondanks dat ik nooit reageer, geniet ik elke keer weer van uw verhalen.
  Lfs Nel Bakker

  1. Mee op de wind

   Dag nicht Nel,
   Dat is toch weer leuk om te horen Nel. En als je dan een keer reageert valt dat meteen ook op. Het stemt mij blij en dankbaar dat ik zoveel mooie, fijne reacties krijg. Het schrijven op zich is al zo fijn en als mensen het dan zo waarderen en graag lezen is dat heel leuk om te horen.
   Ik hoop dat je genieten zal van het boek, Nel.
   Liefs en groet van je tante Maaike

Laat een reactie achter