Een Gelukkig Nieuwjaar!

Voor ieder die dit leest!

Gelukkig Nieuwjaar-hoefijzer getekend16 (Small)

Dit blogje schrijf ik op de laatste dag van 2015.  December is een maand waar ik niet zo goed raad mee weet.Er moet zoveel! Ik  ben er inmiddels achter dat ik niet de enige ben die dit vindt.

Ik hoor buiten gigantische knallen van vuurwerk dat wordt afgestoken. We zullen morgen wel weer horen voor hoeveel miljoenen er de lucht in is geknald. Hopelijk vinden er vanavond weinig ongelukken plaats. Vuurwerk afsteken is en blijft gevaarlijk!

Voor het nieuwe jaar hoop ik dat er vrede komt in de oorlogsgebieden zodat de vluchtelingenstroom ophoudt. Ik weet dat de problemen gigantisch groot zijn en het zeer complex ligt om tot een oplossing te komen. Ik kan niet invoelen hoe erg het is om van huis en haard verdreven te worden door oorlogsgeweld. Ik kan wel hopen dat die  miljoenen vluchtelingen een  schuilplaats vinden waar zij veilig zijn en waar zij zich thuis zullen voelen.

Het laatste woord over het veranderende klimaat is ook nog niet gezegd. Tot voor kort heb ik altijd gedacht: ach, het zal wel meevallen. Maar inmiddels denk ik dat het toch wel eens waar zou kunnen zijn dat er grote verschuivingen gaan plaats vinden. We leven in een veranderende wereld.  Niet alleen nu dat is altijd zo geweest.

Alle lezers wil ik hartelijk bedanken voor het lezen van mijn blogs. En ook hartelijk dank voor alle reacties die steeds weer binnen komen!  Ik hoop dat ik het komende jaar, ondanks al de onzekerheden en wisselvalligheden van het leven, ongestoord, en met evenveel plezier mijn blogs zal kunnen blijven schrijven.

Met alle goeds voor het komende jaar!

Maaike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. wilma

  hoop voor jullie ook een rustige avond. Hier kennen we geen vuurwerk en als er iemand wat heft is het bijna niets.
  Ook voor jou en Gijs en kinderen Gods zegen voor 2016.

  Groet, Wilma

  1. Mee op de wind

   Ja Wilma, laten we dat hopen. Maar op dit moment zijn de knallen al niet meer van de lucht. Het gaat weer beter in Nederland en dan kunnen we het wel weer de lucht in knallen! Wat vreemd dat bij jullie dat niet zo is. Je zou denken dat al die Nederlanders daar hun gewoonten zouden handhaven. Of zitten er bij jullie in de omgeving niet veel landgenoten? Ook ik wens jou en de jouwen alle goeds toe voor het Nieuwe Jaar! En ik wil je bedanken voor al je reacties die je hebt gegeven! Je weet natuurlijk al dat ik het zeer waardeer! Maar ik zeg het toch nog eens ten overvloede. Lieve groetjes van Maaike

 2. Nelleke

  Mooie eindejaars stukje. 60 miljoen is er al uitgegeven aan dat vuurwerk, waar ik zo’ n hekel aan heb. Wordt er benauwd van. Gauw mijn raam in de slaapkamer dicht doen.
  60 miljoen die zo goed te besteden zijn aan b.v. de vluchtelingen.
  Het nieuwe jaar moeten we maar weer opgewekt beginnen en ik hoop dat er geen calamiteiten meer komen.
  Groet van Nelleke

  1. Mee op de wind

   Ja, doe de ramen maar dicht Nelleke! Wat een narigheid al dat vuurwerk! En al dat geld zou inderdaad zo welkom zijn geweest voor het vluchtelingenwerk. Maar inderdaad we beginnen toch opgewekt aan het volgende jaar Met mijn hoop dat de wereld er weer een klein beetje rustiger uit zal gaan zien! Hopen kun je tenslotte altijd! En dat is een positieve energie. Dank dat je weer in de pen bent geklommen voor een reactie. Zoals je weet vind ik dat heel fijn! En verder hoop ik je in het nieuwe jaar weer snel te ontmoeten!
   Groetjes Maaike

 3. Nelly van Voorthuijsen

  Beste Maaike, bedankt voor je goede wens aan mij als blog lezeres. Hier zijn ook de
  knallen niet van de lucht. De hele week al. En dat in de bosrijke omgeving waar ik
  woon. Al dat geld dat verspild wordt. Ik heb er geen goed woord voor over. Voor jou
  ook de beste wensen voor 2016 en dat je nog maar vele blogs mag schrijven in goede
  gezondheid. Nelly.

  1. Mee op de wind

   Dag Nelly, Ja het is van het jaar bas en boos bij ons. Er zou goed worden opgelet als er voortijdig vuurwerk zou worden ontstoken.Nou het is de hele dag al prijs. Nou ja morgen hebben we het weer gehad. Het lijkt of ieder jaar sneller gaat, vind jij dat nu ook? Leuk dat ik je weer zie op mijn blog. Ik hoop volgend jaar gewoon weer verder te schrijven. Ik geniet van het schrijven en ook dat mijn blog gelezen wordt. Ook de reacties maken het gezellig. Ik had nooit gedacht dat ik een blog zou gaan schrijven. Ik wens jou ook alle goeds Nelly in het nieuwe jaar met een goede gezondheid. Hopelijk zie ik je in het nieuwe jaar terug op mijn blog? Groetjes van Maaike

 4. Ina

  Bedankt voor uw mooie verhalen, ik hoop dat er nog vele volgen in 2016

  1. Mee op de wind

   Ik hoop het zelf ook Ina. We gaan weer verder schrijven is de bedoeling. het punt blijft dat ik afhankelijk ben van inspiratie. Laten we hopen dat die weer ruimschoots aanwezig zal zijn in 2016. Voor mezelf is het schrijven een bron van vreugd en ik ben heel blij dat het tot nu toe lukt. Hartelijk dank voor uw reactie waaruit waardering spreekt. En dat doet altijd weer goed! Groet van Maaike

 5. Dirk van Nieuwkoop

  Veel zegen en gezondheid in het nieuwe jaar. Ik zal uw verhalen blijven volgen: de verbindende schakel tussen de huidige tijd en herinneringen aan vroeger!

  1. Mee op de wind

   Hartelijk dank voor de goede wensen Dirk. Dezelfde goede wensen terug. En verder vind ik dat je het heel mooi weergeeft wat je aanspreekt in de verhalen. Dat is nu ook precies de intentie en de bedoeling van mijn schrijfsels: vroeger en nu verbinden! Dank voor je reacties en het trouwe lezen. Ik hoop dat het ook dit jaar weer zal gaan lukken!
   Groet van Maaike

 6. Gerlien

  Hallo Maaike,
  Eindelijk dan toch een reactie, was druk met alles en niets ;). Om te beginnen wens ik jou, en allen die je lief zijn, alles wat wenselijk is. Dit gezegde kwam bij me boven toen ik het prachtige verhaal las over de kerstviering op de zondagschool. Ook mij viel het voorrecht te beurt, maar dan om te zingen, door de zenuwen was het genieten ver te zoeken. Bovengenoemde uitdrukking hoorde ik als kind, vond die toen heel stoer klinken en heb hem later vaak gezegd. Ook de boekjes van W.G. van der Hulst, wat een heerlijk herinneringen, je opende voor mij één van de vele laadjes in mijn geheugen. Heb jouw raad, die je iemand gaf, opgevolgd en gekeken op internet. Al mijn boekjes zag ik voorbij komen en niet alleen de titel maar ook de oude, voor mij, bekende uitgaves. Het werd, al met al, een heerlijk begin van het nieuwe jaar.
  Hartelijk dank voor het leesplezier in 2015 en hopelijk blijft het ook in 2016 genieten!

  Lieve groet, Gerlien

  1. Mee op de wind

   Dag Gerlien, heel veel goeds het komende jaar voor jou en voor je geliefden! Als ik het goed begrijp moest je solo zingen? Ach arme jij! Het zijn allemaal van die dingen die je bij blijven. En als het eenmaal weer is aangeraakt kan er een stroom van herinneringen langs komen. Soms denk ik wel eens: nu heb ik ze gehad hoor, de verhalen. En dan schrijf ik over het nu, wat ik ook fijn vind om te doen. En dan ineens is er weer een verhaal dat zich meldt. Die boekjes van W.G van der Hulst wat hebben wij daar van genoten. En ook onze kleinkinderen hebben er geweldig van genoten! En nu worden ze nog gelezen echt van onze generatie. Als ik het goed heb was van der Hulst onderwijzer. In ieder geval een meesterlijk verteller voor kinderen. Ik hoop door te gaan zolang het mij plezier geeft en zolang het lukt. En tot nu toe is dat zo. Fijn Gerlien, om je in het nieuwe jaar weer te ontmoeten op mijn blog. Met dank en groetjes van Maaike

Laat een reactie achter