Fijne feestdagen!

Ik zit achter mijn pc en kijk door het raam naar buiten. Het water van de brede sloot wordt voortgestuwd door de sterke wind. Op het watervlak verschijnen diepe rimpels. In het luchtruim is het druk met vliegverkeer. Vliegtuigen uit alle werelddelen vliegen af en aan om reizigers te verplaatsen naar hun bestemming.  Op weg om het kerstfeest, hier  of  elders, te vieren!

Vanochtend om zes uur waren wij op Schiphol. Onze kleindochter heeft een kleine drie maanden door Nieuw-Zeeland gezworven. Het was een blij en dankbaar gebeuren om haar weer gezond en wel terug te zien. Weer verenigd met de feestdagen!

Het zijn drukke weken, daarom deze keer een korte blog.
Zoals het er nu uitziet hoop ik in januari 2015 weer verder te gaan met het schrijven van mijn blog. Verder wil ik iedereen bedanken die dit jaar mijn blog bezocht. Dank voor het lezen, meedenken en reageren op mijn blogjes!

Voor de komende feestdagen wens ik een ieder die dit leest:

Goede, fijne Kerstdagen!
en een
Gezond, voorspoedig Nieuw Jaar!Kerst

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. wilma

  Ja het zal wel druk zijn in de lucht. Hebben jullie goed zicht op de vliegtuigen(vraagteken werkt niet).
  Altijd mooi zoèn luchthaven, zoveel nationaliteiten, kleuren, talen, kleding. Allemaal verschillende doelen, maar we hebben uiteindelijk een zelfde einde, Maar dan zal er onderscheid wezen.
  Het is wat als je daarover nadenkt als je op een luchthaven bent.
  Wensen jullie ook geode en gezegende Kerstdagen toe en een voorspoedig nieuwjaar.
  Een hartelijke groet van hier.
  Wilma en familie

  1. Mee op de wind

   Dag Wilma, Ja wij kunnen de vliegtuigen goed zien overkomen. Maar er zijn verschillende banen die om de beurt open gaan om de drukte te spreiden. Een enkele keer gaan wij ook wel eens naar de luchthaven voor ons plezier! Het is altijd een drukte van belang daar. We zijn met de bus in een kwartiertje op Schiphol.
   Ik wens jou en je gezin ook goede feestdagen toe. Is het koud bij jullie?
   Groet van Maaike

 2. Sjanneke

  Kom u ook even fijne Kerstdagen wensen.. En een Geweldig 2015 dat we maar weer mogen genieten van uw fijne, mooie bijzondere verhalen uit uw jeugd..

  Lieve Groetjes uit Zeeland..

  1. Mee op de wind

   Dankjewel Sjanneke, het is toch een mooie traditie om elkaar “fijne Kerstdagen” te wensen.
   Ik hoop in januari mijn verhalen weer aan te vullen. En, niet alleen van vroeger maar ook van nu. Het alledaagse leven zit ook nu nog vol verhalen en voorvallen die de moeite waard zijn te vertellen.
   Het doet mij goed wat je schrijft. Ik wil je bedanken voor je reactie en het stimuleert mij door te gaan!
   Een groet van Maaike

 3. Gerlien

  Hallo Maaike,
  Wat fijn dat je kleindochter “gezond en wel” is geland. Onder het genot van prachtige Kerstmuziek, schrijf ik deze reactie.
  Ik wens jullie (en iedereen die hier wel eens op bezoek komt) natuurlijk ook een sfeervolle kerst en een heel gelukkig en gezond 2015! Hopelijk vloeien er nog vele mooie verhalen uit je pen (pc).
  Lieve groetjes uit een nat Twente.

  1. Mee op de wind

   Dag Gerlien, Ja we zijn dankbaar en blij dat ze weer thuis is! En wat betreft de verhalen ? Soms stromen ze inderdaad uit pen en een andere keer is het ploeteren. Maar het hoort er allemaal bij. Ik vind het fijn als ik weer wat op mijn blog kan zetten en dat de verhalen worden gelezen. Het weer klaart hier op. Vanuit ons appartement hebben wij uitzicht op prachtige wolkenluchten.Luchtschilderingen, zo mooi!
   Vele groetjes vaan Maaike

 4. Teunie

  Wij reden vanmorgen in colonne naar Schiphol, waar we met z’n dertienen Dirk opwachtten. Na 4 maanden Suriname is hij weer onder moeders vleugels ;-).
  Liefs, Teunie

  1. Mee op de wind

   Dag Teunie, na gisteren kan ik het helemaal meevoelen wat een heerlijk gevoel het was om Dirk weer terug te zien!
   Vier maanden van huis is een hele tijd. Dirk zal zelf ook wel heel blij zijn geweest dat hij zó werd opgewacht.
   En nu genieten van het weer compleet zijn! Dank voor je reactie Teunie,
   Liefs van je tante maaike

 5. carol

  Jullie ook fijne feestdagen en een voorspoedig 2015

  1. Mee op de wind

   Dankjewel Carol! Alle goede wensen voor jullie in 2015

Laat een reactie achter