In de wacht zetten voor later

Lieve lezers van mijn blog.

Evenals het vorige jaar, wil ik het de komende zomermaanden wat rustiger aan doen met mijn schrijfsels. Ik heb toen gemerkt, dat het voor mezelf heel goed uitpakt om even, hoe leuk een blogje schrijven ook is, een tussenstopje te maken.

relaxen                                                                 samen relaxen

Het is fijn om in de zomermaanden weinig om handen te hebben. Zo maar onverwacht een paar dagen weg gaan. Genieten van het mooie weer. Wandelingen maken. Mezelf geen deadline opleggen, het hoort allemaal bij mijn zomer. We zijn dankbaar dat we nog samen zijn en daar gaan we, de komende zomer, hopelijk weer van genieten.

wandelenEn al ben ik die maanden minder productief het schrijven in mijn hoofd gaat gewoon door. Mijn onderbewustzijn neemt,  zoals ik inmiddels weet, geen vakantie maar levert ook dan verhalen aan. Voor mij zelf is dat ook altijd weer verrassend. Ik zet het dan in grote lijnen even op papier, en vervolgens gaat het in de wacht voor later.

Het kan ook zomaar dat de schrijfkriebels te sterk worden en ik alles rond mijn blog zó mis dat ik alsnog  achter mijn pc kruip. Ik laat het allemaal open en kijk wel wat er gebeurt. De abonnees krijgen in ieder geval een mailtje als er een nieuw verhaal wordt geplaatst.
Zo af en toe eens even poolshoogte nemen op mijn blog kan natuurlijk ook. Eens even rondneuzen, verhalen herlezen het kan allemaal, daar is nu alle tijd voor! Iedereen is daar van harte welkom. Er komen ook  altijd wel passanten langs die zomaar eens even een kijkje nemen en mijn verhalen lezen. Ook zij zijn van harte welkom. Daarom, iedereen veel leesplezier!

Ik ga het al maar gezelliger vinden om mijn blogjes te schrijven. Het voelt steeds meer  alsof ik persoonlijk aan het praten ben met mijn lezers. Dat maakt het heel leuk, gemakkelijk, en ontspannen. Dat komt door de vele lezers en mede door alle reacties die hier, en ook op facebook, binnen komen. Daarvoor dan ook mijn vriendelijke dank! En, ik blijf uiteraard nieuwe reacties ook tijdens  de vakantie gewoon beantwoorden!

Verder ga ik de verhalen die ik heb geschreven nog eens doornemen. Tenminste, ik hoop dat ik daar aan toe kom.  Ik speel al een poosje met de gedachte om ze te gaan bundelen. Ik ga er eerst nog even naar kijken voor het besluit valt.

boek blogaNiet voor iedereen is de vakantietijd een gelukkige tijd.  Als iedereen het druk heeft, erop uit trekt, juist dan kan eenzaamheid toeslaan. Oog hebben voor anderen om ons heen kan op  velerlei  manieren. Gelukkig kan dat ook tijdens  onze vakanties!

Ik hoop medio september  alle bezoekers  van mijn blog weer in gezondheid terug te zien!  Een  goede, mooie zomer!  En, wees voorzichtig als u op reis gaat!

aekingerzand-03                                              1748-uitstapjes-in-de-provincies-van-nederland                                                                     Mooi Nederland

 

U   kunt  ook  gratis abonnee  worden  op  mijn  blog.  Van   ieder   nieuw  artikel  dat  ik  publiceer  krijgt  u  dan   voortaan  bericht. Klik op “subscriber”  in de rechter kolom!

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Tiny

  Geniet van je heerlijke “vrije” tijd. De zomer is zo weer om.
  Tot in de “pruimentijd” !!

  Groeten
  Tiny.

  1. Mee op de wind

   Dat is de bedoeling Tiny, genieten van de zomertijd en de ‘vrije tijd.” Grappig zoals je het zegt want zo zeggen wij dat ook altijd naar elkaar. Laten we daar dan van uitgaan en op hopen! Tot in de pruimentijd!
   Groetjes van Maaike

 2. wilma

  allemaal een geode vakantietijd of rust tijd.
  Zal je verhalen wel even missen, maar dan ga ik gewoon even teruglezen.
  Groet,
  Wilma

  1. Mee op de wind

   Geplaatst op 1 juni 2015 at 14:55 | In antwoord op Wilma.

   Dag Wilma, jij als trouwe reactiegeefster ook een goede vakantietijd in het overzeese. Dit is een nieuw antwoord, want ik heb met mijn domme hoofdje het eerste weg geklikt, en dat vind ik vervelend. Dus een nieuw antwoord. Als je verhalen terug gaat lezen wordt het ook niet al te stil op mijn blog! Doe je best Wilma. Met hartelijke groetjes van Maaike

 3. Carol

  Tjonge, jonge, moet ik zolang wachten?

  1. Mee op de wind

   Ja Carollief, dat is pech! Maar je hoeft even niet te delen, wat een zee van tijd komt er nu voor je vrij!
   Hoewel? Ik zal jouw snelle delen missen. Groet, Maaike

 4. Sjanneke

  Een hele fijne zomervakantie met heel veel mooie dagen..
  Geniet ervan..
  Groetjes Sjanneke

  1. Mee op de wind

   | In antwoord op Sjanneke.

   Dag Sjanneke, gezellig om nog iets van je te horen vóór mijn tussenstopje.” Kijken hoe lang het duurt! Ja, ik hoop ook, zoals veel anderen op mooi zomerweer.Maar ik laat mij niet beïnvloeden door het weer. Je kunt altijd je programma aanpassen,toch? En jij natuurlijk ook een fijne zomertijd Sjanneke! Geniet er ook van. De zomer is mooi om even de sleur te doorbreken en dat kan nooit kwaad!
   Groetjes van Maaike. En tot ziens bij mijn schrijfsels!

 5. Teunie

  Ook van mij een fijne, lange zomer toegewenst. Met licht en warmte. Grappig is dat: wij zeggen ook ¨Tot in de pruimentijd¨. Maar wij voegen eraan toe: ¨Dan kun je pitten spoegen¨ ;-).

  Liefs, Teunie

  1. Mee op de wind

   Die toevoeging is mij nu weer niet bekend Teunie, en zo kom je altijd maar weer nieuwe dingen tegen. Wij hebben het er vorige week al van genomen en zijn een paar dagen weg geweest. Op die manier vliegt de vakantie om. Ook jullie een mooie zomer toegewenst, samen met de kinderschaar! Kan heel gezellig zijn, herinner ik mij nog van vroeger!
   Dank voor je wens en je reactie!
   Lieve groet van tante Maaike
   ps. Ook nog gefeliciteerd met het behaalde succes van Maaike!

 6. Gerlien

  Lieve Maaike,
  We zijn nog steeds op vakantie, maar nu had ik gelegenheid om even te kijken of ik veel had gemist. Wat een wijs besluit om even rust te nemen om opnieuw weer op te laden 😉 Ik wens jullie een heerlijke zomer met heel veel mooi weer. Tot op heden hoor ik van div. kanten, laat dat nog wel op zich wachten. Wij zitten in Kroatië, hebben prachtig weer en zijn, net als jij schrijft, o zo dankbaar dat we dit samen mogen beleven. Hoop dat we straks weer volop kunnen genieten van jouw verhalen.

  Lieve groetjes (voor iedereen) van Gerlien.

  1. Mee op de wind

   Dat is toch een verrassing Gerlien: even een berichtje van je uit Kroatië. Heerlijk voor jullie dat het daar zulk mooi weer is. Hier laat het nog wat op zich wachten, maar volgens de weerman komt het mooiere weer er aan. En verder is het gewoon genieten hoor. Er zijn nu bijvoorbeeld prachtige wolkenluchten waar ik uitbundig van kan genieten. Straks een ritje naar Volendam en daar even een hapje eten. Hoe fijn allemaal! Blijven jullie nog lang weg? In ieder geval nog een fijne verdere vakantie met elkaar. Een behouden thuiskomst samen. En natuurlijk hoop ik je weer te zien hier!
   Lieve groeten van Maaike

Laat een reactie achter