Hartelijk welkom op mijn blog waar ik  mijn verhalen schrijf.  Bij het ouder worden komt er meer vrije tijd. Er ontstaat ruimte. In die ruimte ontstaan mijn verhalen. Het verbaast mij steeds weer dat wij veel van vroeger bewaren in ons geheugen en opbergen in onze geest. Alle gebeurtenissen worden herinneringen. Ik schreef in het verleden al veel verhalen voor mezelf. Verhalen over vroeger en nu.

Ik weet niet hoe het ontstond of waar het vandaan kwam, maar zomaar ineens rijpte het plan een blog te gaan schrijven. Alsof ik onzichtbaar en stil werd aangemoedigd. Meegenomen werd.

In mijn verhalen gaat het over van alles en nog wat. Over het grote gezin van elf kinderen waar ik de jongste van was. Over hoe ik opgroeide zonder vader. Over hoe anders de wereld er toen uitzag. Over wat ik nu zie en ervaar. Over wat mij raakt en verbaast. Over wat het leven mij heeft geleerd en in de loop van de tijd heeft aangereikt. Jongeren kunnen lezen hoe het leven er vroeger uitzag. Ouderen zullen zich in veel herkennen. Ik heb de smaak van het schrijven te pakken en schrijf maar door.

Nog even wat achtergrondinformatie: Ik ben Maaike Bakker (voorheen Mieke) geboren in 1939 in Barendrecht. In 2019 overleed helaas mijn man.
In de loop der jaren werd mijn/ons leven steeds rijker.  We kregen kinderen, schoon-kinderen en kleinkinderen erbij. En zo is er heel veel te vertellen