Pas op de plaats

Lieve mensen,

Voorlopig zal ik even geen nieuwe verhalen schrijven. Ik ben ziek geweest, en sowieso ben ik de laatste tijd een beetje aan het kwakkelen met mijn gezondheid. Weliswaar ben ik nu  aan de beterende hand, maar al met al voel ik en ben ik  mij bewust dat ik toe ben aan een rustperiode. Hoe het verder zal gaan met de verhalen weet ik zelf ook nog niet. Voor nu is dit in ieder geval even het juiste besluit. De mensen die een abonnement hebben krijgen vanzelf een bericht in hun bus als ik weer publiceer. En verder kan iedereen mij aanklikken.

Het zal vreemd zijn om niet te schrijven op mijn blog en ik ga de gezellige reacties op mijn verhalen zeker missen  dat weet ik nu al. Ik wil de vele lezers die zo trouw mijn blog lazen heel hartelijk danken voor de interesse die zij toonden! Het deed mij altijd weer goed.  En verder staan er 127 verhalen op mijn blog te lezen. Wat dat betreft: veel leesplezier!

Hopelijk tot later! Met een hartelijke, lieve groet aan iedereen!
Maaike

Reageren kan uiteraard altijd.

 

Dit bericht heeft 34 reacties

 1. willie

  Hallo Maaike,

  Met veel plezier lees ik je verhalen,maar je gezondheid moet je zeker voor

  gaan. Veel sterkte toegewenst in alle dingen.

  Hartelijke groeten Willie Versteeg

  1. Mee op de wind

   Dag Willie, ja dit besluit is inderdaad voor nu even belangrijk en nodig. De tijd nemen om bij te tanken en om te ontdekken en te voelen hoe ik verder zal gaan.
   Fijn om te horen dat mijn schrijfsels door je werden gelezen en dat je ze met zoveel plezier las. Hartelijk dank Willie voor deze reactie. Groetjes van Maaike

 2. teunie

  Rust maar fijn een poosje uit, tante Maaike!

  1. Mee op de wind

   Dankje lieve Teunie. Het zal leeg en vreemd zijn, maar wel nodig! Groet van tante Maaike

 3. Sjanneke

  Hallo..
  Gezondheid gaat voor alles.. Zal het missen..
  Maar u komt vast weer terug…
  Dus voor nu beterschap en veel licht en liefde..

  Groetjes Sjanneke

  1. Mee op de wind

   Dag Sjanneke, ook al een oude bekende. Dankjewel dat je weer reageert en even laat weten dat je het begrijpt. Het is even slikken maar dit is voor nu het beste. Gezondheid gaat voor alles, schrijf je. Ik ben blij dat je even iets laat horen. En je bent ook abonnee dus je blijft op de hoogte.
   Lieve groet van Maaike

 4. Nelleke

  Wat jammer, maar het sudderde al een beetje. Ik ben ervan overtuigd dat je t.z.t. de pen weer zal oppakken. Dank dat ik in je bestand mocht zijn en we hebben er een leuke vriendschap aan overgehouden.

  Beterschap. Je gaat mee in het snottergesukkel van heel het land.
  Liefs van Nelleke

  1. Mee op de wind

   Ja dat is zo Nelleke en na de longontsteking van vorige week is het even pas op de plaats maken. Je blijft, zoals alle abonnees in het bestand staan en t.z.t zien we wel hoe het verder gaat. En die vriendschap? die hebben we inderdaad aan overgehouden. Met mijn dank Nelleke voor je reacties en liefs van Maaike

 5. Nelly van Voorthuijsen

  Lieve Maaike, jammer dat je even stopt, maar je voelt zelf wel of je het weer aan kan.
  Even bijkomen, ik zal je schrijfsels missen. We worden allemaal ouder en al willen
  we er n iet aan het lichaam geeft dan wel signalen af. Heel veel sterkte en hopelijk
  duurt het voor je niet te lang. Liefs Nelly .

  1. Mee op de wind

   Lieve Nelly, ja even bijkomen en bijtanken en dan maar nader bezien. Ik ben blij dat je reageert Nelly! Het voelt goed, even dat contact met mijn lezers. Accepteren dat je ouder wordt is soms wel lastig. En luisteren naar mijn lichaam naar de signalen die het afgeeft is een hele klus. Maar zoals je ziet ben ik er mee bezig en het geeft rust!
   Jij ook alle goed Nelly. Hopelijk tot ziens op mijn blog. Liefs Maaike

 6. wilma

  Hallo Maaike.
  Ik schrok wel even,maar kan me er alles bij voorstellen. neem de tijd om uit te zieken en aan te sterken. We wensen jullie Gods nabijheid en zegen toe voor het onbekende.
  Een groet en een hug voor jullie!
  Wilma

  1. Mee op de wind

   Ik begrijp je schrik Wilma. Het voelt goed dat je het begrijpt. Ik neem rustig de tijd en maak echt even pas op de plaats. Hopelijk komt het voorjaar er snel aan en kunnen we samen genieten van het mooie weer. En verder laat ik het allemaal rustig gebeuren. Hartelijk dank voor deze en alle andere reacties, ze deden mij goed.
   Wilma, een lieve groet van Maaike

 7. Ina

  Neem de tijd die nodig is om te herstellen, u blijft in mijn favorietenlijstje staan!
  Van harte beterschap.

  1. Mee op de wind

   Dag Ina, het doet mij deugd wat je schrijft, en dat je schrijft. Ik neem rustig de tijd en overzie dan wel hoe en of ik verder ga. Het voelt in ieder geval nu goed om het even met rust te laten allemaal. En ook deze begripvolle reactie doet mij goed, naast alle anderen! Dankjewel Ina voor het lezen van mijn blog en voor je reactie. Lieve groet van Maaike

 8. Nelleke

  Jammer dat we u een tijdje zullen missen maar ik hoop dat u weer gezond en met plezier het schrijven weer op kunt pakken.

  de hartelijke groeten

  1. Mee op de wind

   Dag Nelleke, even er tussen uit, ja. Om te kunnen schrijven zoals ik voor ogen heb is het nodig mij fit te voelen, zowel lichamelijk als geestelijk. En inderdaad Nelleke, ik hoop zelf ook dat ik over een poosje het schrijven weer fris en met plezier kan oppakken. Maar nu dus even rustig aan. Fijn dat je even regeert en je wens uitspreekt.
   Hartelijk dank voor je reactie! Lieve groet van Maaike

 9. aad

  Beterschap tante, we doen het wel even met de oude doos. Groet ook oom Gijs , liefs Adriana

  1. Mee op de wind

   Lief gezegd Adriana! En het is nog waar ook, er staan genoeg verhalen te lezen. Leuk om even iets van je te horen. Dank voor je aandacht en reactie. Liefs, en een groet van tante Maaike en ook van oom Gijs

 10. Ineke smits

  Ik ben 67 en ik leesjes stukjes met erg veel plezier.
  Nu zal je een poosje moeten rusten.
  Heel veel sterkte toegewenst en Gods zegen. Ineke.

  1. Mee op de wind

   Ja een poosje rust nemen is nodig, want jong ben ik niet meer Ineke (bijna 77) Ik vind het fijn om te horen van je dat mijn stukjes plezierig zijn om te lezen. Ach, wij mensen hebben allemaal bevestiging nodig. Hoe mooi is het die te geven en die te ontvangen. De wereld wordt er mooier van, toch? Hartelijk dank voor je reactie en je wens! Met een groet van Maaike

 11. Ineke smits

  Ik vind het het wel jammer,maar ik heb er wel begrip voor.
  Dat je maar goed uitrusten.ik hoop dat de na de rust periode toch
  Niet kan laten weer iets te horen.
  Ik ben linkshandig verlamde. Dus het gaat moeilijker.
  Tot horens en ik wens je veel sterkte en bovenal Gods zegen toe.
  Hartelijke groeten van Ineke.

  1. Mee op de wind

   Dag Ineke, Ja het is ook jammer, dat ben ik zeker met je eens. Maar na een poosje rust is alles weer duidelijker en dat hoop ik te laten weten. Want natuurlijk ontstaat er een band met mensen die mijn blog lezen. Het lijkt mij heel moeilijk éénzijdig verlamd te zijn. Wij weten vaak maar weinig van elkaar en het is goed dit te weten. Sterkte met alles Ineke! Wel heel fijn dat je evengoed reageert. Ik dank je hartelijk voor je reactie. Lieve groet van Maaike

 12. Nellie Bal

  DagMaaike, sorrie dat ik zo laat reageer ,maar mijn aparaatje werkt zo laat dat ik je blog vandaag maar binnen kreeg ,dus moest even bijgesteld worden .probeer maar goed uit te rusten en ben je dan weer fit, dan denk ik ,,,,Maaike kennende ,,,dat je weer wel inspiratie krijgt ,beterschap en probeer eens heerlijk te ontspannen ,,al zien we het nu nog niet ,maar binnenkort komt het voorjaar er aan met al het uitbottende groen . Groetjes en de groeten aanGijs .

  1. Mee op de wind

   Dag lieve Nellie, tja zo gaat dat met de moderne communicatie. We zijn er afhankelijk van of alles naar behoren werkt. Maar je reactie is nog even welkom als altijd dat moge duidelijk zijn. Het voelt goed om een poosje afstand te nemen. Ik ben heerlijk aan het uitrusten. Wandel wat en neem de tijd om eens over van alles na te denken. En schrijven? Je weet, het is mijn missie. Ik wacht het af of het in de komende tijd duidelijk word hoe ik verder wil/zal gaan. En inderdaad wie verlangt er niet naar het voorjaar? Ik ook zeer zeker. Nellie ontvang groetjes van mij en ook van Gijs. En hopelijk tot ziens!

 13. Adriana kraaijeveld

  Jammer tante Mieke dat de pap op het ogenblik op is.
  Hopelijk wat in het vat zit verzuurt niet.
  Van harte beterschap en oom Gijs en de kinderen de groeten.

  1. Mee op de wind

   Dag lieve nicht Adriana. Kijk ik even op mijn blog, zie ik als verrassing weer een reactie van jou! Ja, je hebt gelijk Adriana: het is jammer dat het even zo is. Voor dit moment is het wel even nodig. De rust doet mij goed en het is nuttig voor het verdere verloop. Ik hoop met jou dat ik in de toekomst weer terug kom met mijn verhalen. En verder doet het mij echt goed en ik verwonder mij over al die reacties. Daarom ook jij weer hartelijk dank voor je contact.
   Groetjes van ons samen, oom Gijs en tante Maaike.

 14. Gerlien

  Lieve Maaike,
  Ging er vanmorgen echt voor zitten om eindelijk jouw blog te lezen en lees dan, dat het niet zo goed gaat. Wat ontzettend jammer, hier is de februarimaand altijd heel vol (verjaardagen enz.) zodoende staat de pc op een lager pitje. Hoop toch echt dat het momenteel al weer wat beter gaat. Ja, die griep heeft menigeen in z’n greep en als er dan longontsteking bij komt (helemaal op onze leeftijd) duurt het extra lang. Ik wens je het aller-allerbeste, neem de tijd om te herstellen en hopelijk komt het plezier om in de “pc-pen” te klimmen dan weer terug. Ik verheug me er al op!
  Liefs van Gerlien

  1. Mee op de wind

   Lieve Gerlien,het gaat met mij al weer een stuk beter hoor. Dus het gaat de goede kant op! Het lijkt alsof de tijd veel sneller gaat dan vroeger. Maar dat is een algemeen verschijnsel want ik hoor het overal. Het schrijven en het plezier ervan komt hopelijk gewoon weer tevoorschijn. Het is ook goed om mijn hoofd even leeg te maken. Ik kan het schrijven ook op een lager pitje zetten zodat er minder haast achter zit. Dan wordt het wat rustiger en blijf ik toch doen wat ik heel graag doe. Want het schrijven en het contact met lezers blijft heel belangrijk voor mij. En natuurlijk weer mijn dank voor je reactie.

 15. Gerlien

  Fijn om te lezen dat het al weer wat beter gaat!
  Groetjes Gerlien

  1. Mee op de wind

   Groetjes en liefs Gerlien!
   Van Maaike

 16. Gerlien

  Hallo Maaike,
  Even laten weten, dat we je niet vergeten! Hopelijk voel jij je iedere dag wat beter en komt de energie weer terug!

  Lieve groetjes Gerlien

  1. Mee op de wind

   Dag lieve Gerlien, wat een aardig mailtje stuur je mij! En wat fijn dat je even iets laat horen. Het gaat goed met mij, dat is het mooie nieuws. Wat is wandelen toch een heerlijke vorm van ontspanning en ik doe het veel. En tijdens de wandelingen spoken nieuwe verhalen al weer in mijn hoofd rond, want zonder mijn schrijfsels en zonder lezers voelt het leeg en vreemd. Ik begrijp zelf ook niet hoe dat zit maar het voelt alsof al die lezers vrienden en kennissen van mij zijn. Ik neem rustig de tijd om verder op te knappen want ik voel dat de rust mij goed doet. Ik hoop dat ik t.z.t. de draad weer op zal pakken en daar ziet het nu ook weer naar! Een lieve groet Gerlien, van Maaike

 17. Gerlien

  Hallo Maaike,
  Ik wens je hele prettige Pasen en het allerbeste!!
  Groetjes van Gerlien

  1. Mee op de wind

   Dag Gerlien,
   Fijn en leuk om je weer te zien op mijn blog. Ja, het wordt al weer Pasen de tijd gaat heel snel.
   Deze week stond in de aanloop naar Pasen helemaal in het teken van de Mattheus Passion. Maandagavond was ik in het Concertgebouw en vanavond hoorde ik hem weer. Ontroerend mooi, iedere keer weer! Het even afstand nemen en de rust van even niet schrijven doet mij goed. Wanneer ik weer hoop te beginnen is voor mijzelf ook nog een vraag maar de toekomst ziet er hoopvol uit!
   Ook jij heel mooie Paasdagen. Met een lieve groet van Maaike
   Maar

Laat een reactie achter