Schaduw over ons leven

Eindelijk vandaag weer eens een nieuw berichtje op mijn blog.
Jammer dat het zo lang moest duren en dat de reden van mijn lange wachten verdrietig is.

Het ging de laatste tijd minder met Gijs. Vorig jaar november heeft de huisarts aan de bel getrokken bij het AVL dat de bloedwaarden er helemaal niet goed uitzagen. En Gijs had pijn achter zijn oor, schouder en nek. De onderzoeken verliepen heel traag terwijl Gijs kreeg steeds meer pijn kreeg. Wij wisten al wel dat er verdachte plekjes op zijn lever en longen waren. Echter, we werden gerust gesteld dat er geen paniek was en ons niet ongerust hoefde te maken. Wij waren blij met de geruststelling maar anderzijds bleven wij ook ongerust.
Nu, na allerlei nadere onderzoeken, kregen wij vorige week de uiteindelijk uitslag dat het er niet goed uitzag. Het bleken inderdaad uitzaaiingen te zijn.
Er viel ineens een schaduw over ons leven.

Gijs gaf steeds al aan dat hij zich zwak voelde en er over nadacht of hij nog een verdere behandeling wilde.
In het gesprek vorige week vrijdag in het AVL kwam naar voren dat Gijs te verzwakt is en te vermoeid om nog behandeld te worden.
Gijs was het eens met deze beslissing en de zorg is nu overgedragen aan de huisarts die zich betrokken en verantwoordelijk voelt bij alles wat nu op ons afkomt.

Het is waar, wij hebben een lange tijd mogen doorbrengen samen. Echter, afscheid nemen van een dierbare komt altijd te vroeg.
Wij weten niet hoe lang wij nog mogen hebben met elkaar. In mei hopen wij 57 jaar getrouwd te zijn, wat zijn die jaren omgevlogen.

De kinderen omringen ons met alle liefde en staan ons bij waar zij kunnen. Hopelijk mogen wij, samen met ons gezin nog een poosje bij elkaar blijven.

Ik hoop zo af en toe wat te blijven schrijven. Korte stukjes zoals nu, om jullie op de hoogte te houden en ook omdat het contact met mijn bloglezers zo belangrijk voor mij is.

Door de drukte rondom de ziekte  van Gijs lijkt het mij moeilijk terug te schrijven op reacties. Maar weet, ik zal ze zoals altijd, met interesse lezen en er blij mee zijn.

Dit is het even voor nu!

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Gerlien

  Lieve Maaike,
  Wat een afschuwelijk bericht, woorden schieten te kort om mijn gevoel uit te drukken. Natuurlijk wil ik reageren en jullie voor de komende tijd heel veel sterkte wensen! Hopelijk kun je kracht putten uit jullie fijne en goede herinneringen.

  Heel veel liefs van Gerlien

 2. Bernadette

  Na zoveel jaren lief en leed gedeeld te hebben moet het slechte nieuws een verschrikkelijke klap zijn. Ik wens jullie veel sterkte.
  Warme groet, Bernadette

 3. Tineke

  Schaduwen en ……..achter de wolken schijnt de zon.
  Heel veel sterkte met deze “boze” boodschap.
  Veel liefs voor jullie de komende tijd.
  Hopelijk mag het een “goede” tijd zijn samen.
  Groet,
  Tineke.

 4. Anoniem

  Heel veel sterkte tante Maaike

 5. Kundert Bakker

  Heel veel sterkte tante Maaike

 6. Anoniem

  Dag Mieke, Misschien ken je mij nog van de gespreksgroep in Barendrecht en van het mediteren. Als ik voorbij jullie huis kom moet ik nog weleens aan jullie denken en de winter akonietjes hebben zich helemaal uitgezaaid, ik deel er nu van uit. Ook lees ik altijd de stukjes van je schoonzoon als die in Trouw staan. Ik wens jullie beiden heel veel sterkte en moed voor de komende tijd. En rust en vertrouwen natuurlijk. Groeten van Jo

 7. Tilly van der Elst

  Wat een verdrietig bericht! Fijn u even gesproken te hebben vorige week.
  Van harte heel veel sterkte gewenst van Tilly

 8. nelly zandee

  wij wensen jullie heel veel sterkte toe en zullen voor jullie bidden.en wensen jullie gods zegen en nabijheid toe.nelly zandee

 9. Carol

  Lieve Maaike,
  Ook langs deze weg wens ik jullie sterkte toe en bidden wij om kracht van Boven. Houd je daar aan vast.
  Carol

 10. Riet van der Wiel

  Lieve Maaike,

  Wat een naar bericht, maar helaas hoort dit ook bij het leven.
  Ik heb bewondering voor jou dat je dit met andere kunt en wil delen, ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke tijd en hopen dat het afscheid nog een poosje op zich laat wachten!!

  Veel liefs Riet

 11. Anoniem

  Heel veel sterkte, geniet van wat er was
  en nu nog is maak nog zoveel mogelijk
  Herinneringen
  Renee

 12. Lily

  Lieve Maaike, heel veel sterkte gewenst voor jullie beiden in het naderende afscheid.

  Liefs Lily

 13. Tineke

  Dag Maaike en echtgenoot,

  Vandaag moest ik gewoon even aan jullie denken. Hoe gaat het allemaal?

  Weet dat er aan jullie gedacht wordt.

  Groet,
  Tineke

Laat een reactie achter